Ronduit prachtig – Trend update: ronde vormen

Rond tot (haar) Recht

Het gebruik van ronde vormen in je interieur is helemaal van nu. Ze geven je interieur zachtheid. Waar we voorheen eerder kozen voor een clean look met strakke lijnen en hoekige vormen, kiezen we nu voor een speelse combinatie van recht en rond. Maar hoe pas je dat toe in je eigen interieur? De ontwerpers van Carpentier helpen je graag op weg met ideeën.

Ronde vormen in je zit-, of leeshoek

De ronde salontafel is al enkele jaren populair, net als een rond kleed. In combinatie met een hoekige bank past dit prima in de trend waarbij we ronde en rechte vormen combineren. Net even anders is de ovale salontafel, die je op dezelfde manier kunt combineren als haar ronde zusje. Ook erg mooi is een ronde stoel in combinatie met rechte vormen bij de overige meubels. Bijvoorbeeld fauteuil ‘Olivia’ van Keijser & Co, of de ‘Pastille’ van Passe Partout. Beide stoelen zijn visueel een plaatje en daarnaast zitten ze ook nog eens heerlijk.

Ronde vormen in je eethoek

Ook in de eethoek kun je de trend doorvoeren en kiezen voor een ronde tafel. Een ronde tafel maakt de ruimte huiselijker en minder formeel. Als je een kleinere ruimte hebt is een ronde tafel sowieso het overwegen waard, aangezien je dan meer mensen kwijt kunt op hetzelfde oppervlak, vergeleken met een rechthoekige tafel. Nog voordeel is dat je elkaar beter kunt aankijken aan een ronde tafel, aangezien je nooit recht naast elkaar zit. Wil je liever geen ronde tafel, maar wel de zachte look, dan biedt een ovale tafel dezelfde voordelen.

Ronde vormen aan de muur

Ook aan de muur kun je deze trend laten terugkomen. Een muur is zelf al een rechthoekig vlak. Een ronde vorm kan het hoekige en rechte doorbreken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde spiegel, of een klok. Deze hebben van origine vaak al ronde vormen. Ook dit kun je goed combineren met kunst in rechthoekige lijsten voor een speels effect. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een behang met ronde print, of een grote geschilderde cirkel op de muur.

Inspiratie opdoen bij Carpentier

Vind je het lastig om te bedenken hoe je bij jou thuis die combinatie van ronde en rechte vormen kunt doorvoeren? Kom dan eens langs in de showroom in Aalsmeer, zodat we je wat voorbeelden kunnen laten zien. Ook als je een meer specifieke vraag hebt denken we graag met je mee.