Trendblog: pluimen in je interieur

Veelzijdige eyecatcher

Je ziet ze steeds vaker in woonmagazines en in stijlvolle interieurwinkels: grote, zachte pluimen in een vaas. Deze pluimen heten pampas pluimen, of pampas gras. Dit Zuid Amerikaanse siergras zag je tot een aantal jaar geleden enkel in tuinen. Inmiddels zijn ze ook binnenshuis geliefd als sfeermakers. Niet zo gek, want als je een paar styling trucs in gedachten houdt is het een gemakkelijk en duurzaam accessoire dat past bij veel verschillende interieurstijlen.

Verschillende soorten pluimen

Meestal heeft gedroogde pampas een zachte tarwekleur, zijn de stengels lang en de pluimen zacht en vol. Maar er zijn ook soorten met kortere stelen, of met smallere, minder pluizige pluimen. Ook zie je soms dat men de pampas een kleurtje heeft gegeven, wat je met een spray paint natuurlijk ook prima zelf kunt doen. Favoriet blijven toch wel de grotere, neutrale, pluizige pampas soorten.

Pampas pluimen in je interieur

De zachte kleur van dit siergras combineert prachtig met pasteltinten, maar eigenlijk past het neutrale accessoire bij alle kleuren en interieurstijlen. Zet enkele pluimen in een hoge, smalle, neutrale vaas voor een minimalistische look. Voor een luxe en overdadige uitstraling kies je juist voor een volle bos. Omdat pampas pluimen vaak best lang zijn, passen ze het mooiste op een tafel, een lage kast, of zelfs in een mooi hoekje op de grond. Je kunt de vaas ook prima voor een spiegel plaatsen, aangezien de pluimen van alle kanten mooi zijn. Naast in je woonkamer, kun je dit siergras ook prima gebruiken als accessoire in andere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan je hal, je slaapkamer, of zelfs je badkamer.

Summer look met pampas: beach house style

Voor een zomerse beach house look combineer je pampas met wittinten en natuurlijke materialen, zoals onbewerkt hout, linnen, katoen, bamboe en riet. Kies in dit geval liefst voor een eenvoudige, glazen vaas, of voor neutraal aardewerk. Voor een persoonlijke look kun je een stilleven samenstellen van de pluimen, in combinatie met eigen vondsten. Denk hierbij aan bijzondere schelpen, een door de zee glad geworden steen, of een mooi stuk drijfhout.

Pampas pluimen duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Vergeleken met planten zijn de pluimen erg gemakkelijk in onderhoud. Je hebt geen groene vingers nodig, want de gedroogde pampas heeft geen water of verzorging nodig. Af en toe schud je de pluimen even buiten uit, zodat ze lekker fris en stofvrij blijven. Op die manier kun je er zelfs jaren mee doen. Dit maakt het ook een duurzaam en budget friendly styling object. Ben je de pluimen even zat, dan berg je ze tijdelijk stofvrij weg. Later kun je ze gewoon weer gebruiken, ook na maanden nog.

Kom kijken in onze Carpentier showroom in Aalsmeer

Vanwege de veelzijdigheid ervan zijn we bij Carpentier dol op pampas pluimen. Je komt ze dan ook op een aantal plekken tegen in onze showroom. Kom gerust langs en bekijk hoe onze ontwerpers de ruimtes stylen met pampas gras, voor een warme, stijlvolle en huiselijke sfeer.