Gasfornuis

Koken op een gasfornuis

Nog steeds koken de meeste mensen op een gasfornuis. Het is een eenvoudige manier van koken, doordat je heel direct de temperatuur kunt regelen. Ook zijn de meeste mensen van huis uit gewend om met gas te koken. Ondanks dat het principe van koken op gas in de basis bij alle gasfornuizen hetzelfde is, zijn er nog wel wat zaken waarover je wilt nadenken.

 Gasfornuis kopen, waar moet je op letten

Om te beginnen let je op de afmeting: standaardformaat is 60 cm.  Meestal heb je dan een fornuis met 4 pitten. Wil je 5 of 6 pitten, dan is het fornuis meestal 90 cm breed. Natuurlijk is design belangrijk, maar je wilt ook al nadenken over het dagelijks gebruik. Gas op glas is bijvoorbeeld eenvoudig te reinigen, maar stofjes en spetters zijn wel extra zichtbaar. Bedenk bij alle keuzes die je maakt hoe jij je keuken gebruikt, wat je verwacht van een fornuis en laat je informeren over de mogelijkheden,

Gasfornuis met oven

Een standaard gasfornuis van 60 cm heeft meestal een enkele oven. Een breed gasfornuis van 90 cm breed heeft in bepaalde gevallen twee ovens: een brede en een smalle. Je ziet ook steeds vaker bordenwarmers toegevoegd. Het helpt als je weet hoe jij jouw oven gebruikt, of wilt gebruiken. Ben je iemand die de oven slechts gebruikt voor het afbakken van broodjes? Of gebruik je de oven regelmatig en intensief?

Design gasfornuis

Het gasfornuis moet ook mooi passen in de rest van jouw keuken of interieur. Een gasfornuis kan de eye catcher van jouw keuken worden. Je kunt dan best voor een afwijkend design kiezen vergeleken met de rest van de keuken. Of kies juist een minimalistisch ontwerp dat helemaal in stijl is met de overige apparatuur. Een ontwerper kan je helpen met het visualiseren van het uiteindelijke resultaat.

Kom langs in de Carpentier Keukens & Wonen Showroom in Aalsmeer voor advies

De ontwerpers van Carpentier Keukens & Wonen helpen je graag verder wanneer je vragen hebt over de aanschaf van een gasfornuis. We zijn er zowel voor technische vragen, als voor designadvies.