Stoelen

Nieuwe stoelen kopen

Je bent op zoek naar een nieuwe stoel, of nieuwe stoelen. Waar moet je op letten? En wat kan je doen om precies de juiste stoelen te vinden die helemaal naar je zin zijn, omdat ze mooi passen in je interieur en ook nog eens lekker zitten?

Stoelen voor bij de eettafel

Zoek je een stoel voor aan tafel, dan wil je over het algemeen meerdere stoelen, met een rechte, actieve zithouding. Houd je van natafelen, dan vind je stoelen met armleuningen wellicht prettig. Staat de eettafel op een kleed of tapijt, dan kunnen wieltjes erg prettig zijn. Ook kan het bij eettafel stoelen prettig zijn als je een materiaal kiest wat je gemakkelijk kunt afnemen.

Stoelen of fauteuils voor in de woonkamer

Stoelen of fauteuils voor in je woonkamer moeten aan andere eisen voldoen. Vaak staan in de woonkamer slechts één of enkele stoelen. Over het algemeen mogen ze ook wat groter zijn en kies je in de woonkamer voor een wat meer ontspannen zithouding. Je kunt natuurlijk voor een fauteuil kiezen in de productlijn van je bank, maar steeds vaker zie je dat mensen juist kiezen voor een stoel die juist afwijkt van het ontwerp van de bank.

Design van je stoel

Natuurlijk moet je stoel prettig zitten. Een goede stoel ondersteunt je rug en is niet te hoog, of te laag. Daarnaast is ook het design van je stoel belangrijk. Of je nu kiest voor een landelijke stoel, een industriële stoel, een klassieke fauteuil, of bijvoorbeeld een minimalistisch ontwerp; de keuze draagt bij aan de uitstraling van de ruimte.

Kleur stoel kiezen: groen, cognac, grijs of toch wat anders?

Populaire kleuren voor stoelen zijn momenteel groen, cognac en antracietgrijs. Maar belangrijker dan trends is hoe een stoel past in jouw inrichting. Een stoel is een relatief klein meubel. Vind je het spannend om een gedurfde kleur te kiezen, maar wil je eigenlijk wel een kleur toevoegen in de ruimte? Dan is een stoel een relatief veilige keuze om dat toch te doen.

Kom kijken in de CarpentierMooren Keukens & Wonen Showroom in Aalsmeer

Om te weten of een stoel lekker zit kun je het beste komen proefzitten. In de showroom in Aalsmeer hebben we heel diverse modellen staan. Zowel design stoelen van grote ontwerpers, als minder bekende modellen. Bij CarpentierMooren Keukens & Wonen ontwerpers geven je indien gewenst graag advies.